Consultari cu tineriiMinisterul Tineretului și Sportului dă startul consultării publice oficiale pentru propunerea de modificare a Legii Tinerilor. Mai jos găsiți documentele pentru consultare:
- Proiect modificare lege
- Expunere motive
- Tabel comparativ
- Tabel comparativ cu argumentare

Vă invităm în perioada 19 aprilie – 19 mai 2016 să ne trimiteți sugestiile dvs. În acest sens aveți la dispoziție două instrumente:
  1. Formular de consultare în vederea modificării și completării Legii Tinerilor 350 / 2006.
  2. Sondaj cu privire la denumirea legii, alegerea unei zile a tineretului reprezentative și modul de reprezentare al tinerilor la nivel național de către societatea civilă.
Menționăm faptul că actualul text a fost propus în urma unui larg proces de consultare preliminară care a implicat peste 500 de  reprezentanți ai structurilor de tineret din toată țara. Acest proces s-a desfășurat după cum urmează:
  • a debutat în cadrul primei întâlniri a Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret în data de 6 ianuarie (pentru detalii, click aici)
  • discuții de lucru într-un cadru restrâns format din reprezentanți (în ordinea alfabetică) ai Consiliului Tineretului din România, Convenția Națională a Fundațiilor pentru Tineret, Forumul Tinerilor din România și UNICEF alături de Ministerului Tineretului și Sportului (7-8 ianuarie)
  • 8 întâlniri de consultare care s-au desfășurat în fiecare din cele 8 euroregiuni în care s-au propus și discutat 49 teme legate de Legea Tinerilor în perioada 9-29 februarie (pentru detalii, click aici, pentru acces la concluziile celor 49 grupuri de lucru puteți consulta fotografiile din albumele de consultare regională de aici)
  • propuneri de modificări primite de la organizații prin e-mail (luna martie) și în cadrul evenimentelor organizate de către acestea
  • propuneri de modificări primite de la organizații în cadrul Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret din data de 25 martie

Sursa: mts.ro