Ministerul Tineretului și Sportului organizează ”Forumul pentru Drepturile Tinerilor”, având ca scop implicarea tinerilor la viaţa comunităţii, mai cu seamă a celor aparținând unor grupuri vulnerabile sau discriminate, prin conștientizarea, recunoașterea și exercitarea drepturilor de care pot și trebuie să beneficieze. Forumul va avea loc la Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei, București, în perioada 08 – 11 decembrie 2019.

Tinerii reprezintă resursa fundamentală a societății. Ei sunt matricea schimbărilor sociale, economice, culturale şi politice din societate. Dar, în ce măsură energia tinerilor este mobilizată la dezvoltarea comunităților în care locuiesc? Cum sunt valorificate resursele tinerilor? Cum sunt implicați tinerii la construirea viitorului?
În cazul tinerilor aparținând unor grupuri vulnerabile sau discriminate, răspunsul la aceste întrebări este prioritar. De aceea, Ministerul Tineretului și Sportului își asumă necondiționat această responsabilitate, de a pune în practică diversele acţiuni întreprinse în favoarea tinerilor vulnerabili sau discriminați, pentru ca aceștia să poată participa concret la viaţa comunităţilor, să dobândească experiențe și competențe, dar şi încrederea în sine necesară pentru participarea și implicarea în viața publică și asumarea pe deplin a calității de cetăţeni activi.

Gala Tineretului din Romania 250x250Ministerul Tineretului și Sportului organizează în data de 10 noiembrie 2018, la Baia Mare, Gala Tineretului din România, eveniment aflat la a cincea ediție.

Inițiată și organizată de Ministerul Tineretului și Sportului, Gala Tineretului din România are drept scop recunoașterea contribuției tinerilor, prin proiecte și inițiative în perioada 2017-2018, la dezvoltarea comunităților din care fac parte.

Conceptul Galei 2018: Inspirăm o nouă generație!

Secțiunile în cadrul cărora vor fi premiate proiectele de tineret, sunt următoarele:

 1. Antreprenoriat, muncă și angajabilitate
 2. Cultură
 3. Implicare civică și voluntariat
 4. Incluziune socială
 5. Internațional
 6. Învățare non-formală
 7. Mediu
 8. Sănătate
 9. Sport

Se vor acorda și premii speciale, la următoarele categorii:

proiectedjstDirecția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinti organizează în perioada 02.04 - 05.11.2018 Concursul local de proiecte de tineret 2018.

Pentru Concursul local de proiecte de tineret 2018, tema este Stimularea participării tinerilor la viața societății cu următoarele priorități:

 1. Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri prin proiecte care cuprind activități de tipul: concursuri, festivaluri, cinemateci/videoteci, campanii, caravane, expoziții, târguri;
 2. Promovarea cooperării și a parteneriatelor între actori sociali, instituționali și organizaționali cu scopul de a implica tinerii în acțiuni premergătoare preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene;
 3. Informarea și consilierea profesională a tinerilor, precum și dezvoltarea de activități vocaționale;
 4. Susținerea inițiativelor de integrare socială a tinerilor proveniți din medii dezavantajate (mediul rural, romi, tineri cu dizabilități, tineri fără adăpost, NEETs);
 5. Diversificarea și dezvoltarea de acțiuni specifice de voluntariat, educație civică și implicare socială; Susținerea diversității culturale și a accesului la cultură;
 6. Dezvoltarea de proiecte de educație pentru sănătate în vederea promovării unui stil de viață sănătos.

Bugetul alocat Concursului local de proiecte de tineret 2018 este de 37.371 lei.

A fost publicat Raportul final al etapei I de verificare administrativa si al eligibilitatii in cadrul Concursului local de proiecte de tineret Mehedinti.

Documentul poate fi descarcat de aici.

A fost publicat Raportul preliminar al etapei de verificare administrativa si al eligibilitatii in cadrul Concursului local de proiecte de tineret Mehedinti.

Documentul poate fi descarcat de aici.