A fost publicata lista cu participantii declarati admisi pentru a participa la Tabara Nationala ”Expresie si miscare” -tabara de actorie si film, editia a IV-a. Multumim tuturor participantilor inscrisi!

Descarca aici lista

teatru shutterDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 18-24 august 2019 ”Tabăra națională ”Expresie si mișcare” –tabara de actorie si film, ediția a IV-a, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta, un eveniment ce constă într-o serie de ateliere zilnice, un program intensiv de inițiere în lumea filmului și a actoriei.

Activitățile sunt structurate pe 6 zile, fiecare zi având desemnată o anumită tematică. Copiii vor participa la diverse activități special concepute pentru vârsta lor, jocuri de improvizație recreative, individuale și de grup, menite să le dezvolte creativitatea, imaginația, concentrarea, atenția sau capacitatea de a lucra în echipă. În plus, sunt prevăzute vizionări de filme pentru copii – scurtmetraje educative și de aventură, realizate cu și pentru copii.

Participantii vor realiza, deasemeni și primele lor scenarii de film și vor concepe primele filmulețe de autor, în mici echipe de lucru, sub coordonarea actorilor, a unui operator profesionist invitați să participe la tabăra de teatru și film.

Tabăra de Teatru și Film ”Expresie si mișcare” oferă deasemenea copiilor șansa unică de a descoperi frumusețile geografiei județului Mehedinți și de a afla amănunte despre istoria țării, prin comunicare directă cu actori și regizori tinerii. Tabăra devine astfel o ocazie unică pentru orice copil sau adolescent, oferindu-le participanților, metode de învățare aplicată, bazate pe percepția directă a locurilor și pe descoperirea textelor de teatru cu personaje din istoria României, metodă care completează cunoștințele teoretice dobândite în școală și îi ancorează pe copii în realitatea imediată, deschizându-le orizontul către cunoaștere, memoria culturală și istorică a locurilor în care s-au născut.

dansuriDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 11-17 august 2019 ” Tabara de etnografie si dansuri traditionale –editia a III-a”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta, eveniment ce se adreseaza unui numar de 100 de tineri participanti interesati de traditiile si dansurile populare romanesti.

Invatand dansul popular romanesc, copii vor descoperi magia dansului folcloric si a portului national, vor descoperi un mediu plin de muzica si armonie, o lume incarcata de ritualuri, obiceiuri si simboluri traditionale. Apropiindu-i pe cei mici de folclor, vor fi incurajati sa patrunda in acest univers, sa il cunoasca si sa il salveze, ce altfel risca sa fie uitat de-a lungul veacurilor.

Dansul popular este expresia unei natiuni si a poporului sau.   Exprimand cu simplitate traditia populara a orcarei natii, dansul popular sau etnic este modul prin care oamenii si-au manifestat din cele mai vechi timpuri afectiunea si dragostea pentru pamant, patrie si pentru tot ce are de valoare ca popor. Cu origini in spatiul rural, in prezent dansul popular reprezinta un mod de comunicare atat intre persoanele din mediul rural, cat si din cel urban. Fiind cea mai importanta manifestare a spiritului si identitatii unui popor, la activitatile prezentei tabere, tinerii participanti vor descoperi universul folcloric romanesc si vori invata dansuri care se pot exersa la orice eveniment. Fara sa aiba nevoie de cunostinte sau pricepere in arta dansului popular, baietii si fetele vor invata noi stiluri de dans proveniente din folclorul autohton, distrandu-se, alaturi de instructorii-pedagogi si de noii prieteni si parteneri de miscare.

A fost publicata lista finala cu participantii declarati admisi pentru a lua parte la Tabara Nationala CSI Drobeta, editia a II-a. Felicitari tuturor celor inscrisi si va asteptam cu drag!

Descarca aici lista.

CSI Drobeta 1Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 29 Iulie- 04 august 2019 ”Tabara nationala CSI Drobeta, editia a II-a”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta.

Prin prezenta propunere de tabara incercam sa promovam meseria de politist de frontiera in randul tinerilor inca de la varste cat mai fragede, sa le cultivam simtul dreptatii si al apartenentei fata de o structura specializata. Proiectul intenţionează să promoveze o cultură a cooperarii, a participării şi a dialogului prin activităţile propuse şi să formeze deprinderi de comportare civilizată şi deprinderi de evitare a victimizării.

Activitățile taberei:

Sub îndrumarea animatorilor de tabara tinerii participanti vor vizita instituţia Politiei de Frontiera Mehedinti, iar poliţiştii de frontieră din cadrul Şcolii de pregatire a agentilor de frontieră implicaţi în această activitate vor prezenta tehnica de specialitate precum şi mijloacele auto din dotarea Poliţiei de Frontieră. Se vor vizita sălile de specialitate (laborator criminalistică, laborator limbi străine, săli tactice specifice pregătirii polițiștilor de frontieră), sălile de curs unde se pregătesc viitorii poliţişti de frontieră precum şi standul cu diplomele, medaliile şi trofeele obţinute pe parcursul timpului de elevii şi cadrele Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră la diferite competiţii.

In data de 15.05.2019, Ministerul Tineretului si Sportului a publicat lista finala cu taberele nationale si tematice ce se vor desfasura in centrele de agrement aflate in subordinea MTS in anul 2019.

Pentru detalii legate de perioada de desfasurare, numar de locuri alocate si modalitatea de inscriere va rugam sa luati legatura cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret din judetul in care se desfasoara tabara respectiva.

Descarca aici lista.

Astazi 19.08.2018 a fost publicata lista cu participantii declarati admisi la Tabara Nationala ”Expresie și mișcare”, tabara de teatru si film, organizata de catre DJST Mehedinti in Centrul de Agrement Drobeta in perioada 25-31 august 2018.

Multumim celor 110  aplicanti ce au manifestat interes fata de activitatile taberei noastre, insa din pacate locurile sunt limitate si putem selecta doar 80 de tineri sa ia parte la activitatile de tabara.

Lista cu participantii declarati admisi se poate descarca aici.

Astazi 03 august 2018 a fost publicata lista finala cu participantii declarati admisi pentru a participa la Tabara Nationala de etnografie si dansuri traditionale ce se va desfaura in Centrul de Agrement Drobeta in perioada 09-15 iulie 2018.

Multumim tututor participantilor ce si-au manifestat intentia de a lua parte la activitatile taberei noastre, insa din pacate numarul limitat de locuri nu ne-a permis sa selectam toti tinerii ce au aplicat. Cu aceasta ocazie ii invitam pe cei ce nu se regasesc in lista atasata acestui articol sa aplice pentru Tabara nationala de teatru si film ce se va organiza in CA Drobeta la finalul lunii august

Lista finala cu participantii declarati admisi poate fi descarcata aici.

Astazi 17 iulie 2018 a fost publicata lista finala cu participantii declarati admisi pentru a participa la Tabara Nationala CSI Drobeta ce se va desfaura in Centrul de Agrement Drobeta in perioada 22-28 iulie 2018.

Multumim tututor participantilor ce si-au manifestat intentia de a lua parte la activitatile taberei noastre, insa din pacate numarul limitat de locuri nu ne-a permis sa sselectam toti tinerii ce au aplicat. Cu aceasta ocazie ii invitam pe cei ce nu se regasesc in lista atasata acestui articol sa aplice pentru una din cele doua tabere nationale pe care le vom organiza in luna august 2018. 

Lista finala cu participantii declarati admisi poate fi descarcata aici.

Astazi 03.07.2018 a fost publicata lista cu participantii declarati admisi la Tabara Nationala de orientare turistica, editia a-V-a, organizata de catre DJST Mehedinti in Centrul de Agrement Drobeta.

Multumim celor peste 160 de aplicanti ce au manifestat interes fata de activitatile taberei noastre, insa din pacate locurile sunt limitate. Ii sfatuim pe cei ce nu se regasesc in lista celor selectati sa aplice pentru una din cele 3 tabere nationale pe care urmeaza sa le organizam in sezonul estival 2018 in Centrul de Agrement Drobeta.

Lista cu participantii declarati admisi se poate descarca aici.

teatruDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 25-31 august 2018 ” Tabăra națională ”Expresie si mișcare” –tabara de actorie si film, ediția a III-a, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta, un eveniment ce constă într-o serie de ateliere zilnice, un program intensiv de inițiere în lumea filmului și a actoriei.

Activitățile sunt structurate pe 6 zile, fiecare zi având desemnată o anumită tematică. Copiii vor participa la diverse activități special concepute pentru vârsta lor, jocuri de improvizație recreative, individuale și de grup, menite să le dezvolte creativitatea, imaginația, concentrarea, atenția sau capacitatea de a lucra în echipă.În plus, sunt prevăzute vizionări de filme pentru copii – scurtmetraje educative și de aventură, realizate cu și pentru copii.

Participantii vor realiza, deasemeni și primele lor scenarii de film și vor concepe primele filmulețe de autor, în mici echipe de lucru, sub coordonarea actorilor, a unui operator profesionist invitați să participe la tabăra de teatru și film.

Tabăra de Teatru și Film ”Expresie si mișcare” oferă deasemenea copiilor șansa unică de a descoperi frumusețile geografiei județului Mehedinți și de a afla amănunte despre istoria țării, prin comunicare directă cu actori și regizori tinerii. Tabăra devine astfel o ocazie unică pentru orice copil sau adolescent, oferindu-le participanților, metode de învățare aplicată, bazate pe percepția directă a locurilor și pe descoperirea textelor de teatru cu personaje din istoria României, metodă care completează cunoștințele teoretice dobândite în școală și îi ancorează pe copii în realitatea imediată, deschizându-le orizontul către cunoaștere, memoria culturală și istorică a locurilor în care s-au născut.

Numarul de locuri disponibile: 80.

logoDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 09-15 august 2018 ” Tabara de etnografie si dansuri traditionale –editia a II-a”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta, eveniment ce se adreseaza unui numar de 50 de tineri participanti interesati de traditiile si dansurile populare romanesti.

Invatand dansul popular romanesc, copii vor descoperi magia dansului folcloric si a portului national, vor descoperi un mediu plin de muzica si armonie, o lume incarcata de ritualuri, obiceiuri si simboluri traditionale. Apropiindu-i pe cei mici de folclor, vor fi incurajati sa patrunda in acest univers, sa il cunoasca si sa il salveze, ce altfel risca sa fie uitat de-a lungul veacurilor.

Dansul popular este expresia unei natiuni si a poporului sau.   Exprimand cu simplitate traditia populara a orcarei natii, dansul popular sau etnic este modul prin care oamenii si-au manifestat din cele mai vechi timpuri afectiunea si dragostea pentru pamant, patrie si pentru tot ce are de valoare ca popor. Cu origini in spatiul rural, in prezent dansul popular reprezinta un mod de comunicare atat intre persoanele din mediul rural, cat si din cel urban. Fiind cea mai importanta manifestare a spiritului si identitatii unui popor, la activitatile prezentei tabere, tinerii participanti vor descoperi universul folcloric romanesc si vori invata dansuri care se pot exersa la orice eveniment. Fara sa aiba nevoie de cunostinte sau pricepere in arta dansului popular, baietii si fetele vor invata noi stiluri de dans proveniente din folclorul autohton, distrandu-se, alaturi de instructorii-pedagogi si de noii prieteni si parteneri de miscare..

Activitățile taberei:

Activitatile taberei nationale sunt adresate copiilor şi au ca scop dezvoltarea personalităţii prin stimularea abilităţilor de exprimare prin mişcare, anume prin dans cu focus pe dansurile traditionale romanesti.

Activitatile constau in ateliere de etnografie, muzica si dans avand un program stabilit intre orele 9.30-18.30 pe zi, intalniri ale copiilor si tinerilor prin schimbul de experiente de tip muzical si dans.

Tabara se va desfasura pe durata a 6 zile.

imag CSIDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 22-28 Iulie 2018 ”Tabara nationala CSI Drobeta”, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta.

Prin prezenta propunere de tabara incercam sa promovam meseria de politist de frontiera in randul tinerilor inca de la varste cat mai fragede, sa le cultivam simtul dreptatii si al apartenentei fata de o structura specializata. Proiectul intenţionează să promoveze o cultură a cooperarii, a participării şi a dialogului prin activităţile propuse şi să formeze deprinderi de comportare civilizată şi deprinderi de evitare a victimizării.

Activitățile taberei:

Sub îndrumarea animatorilor de tabara tinerii participanti vor vizita instituţia Politiei de Frontiera Mehedinti, iar poliţiştii de frontieră din cadrul Şcolii de pregatire a agentilor de frontieră implicaţi în această activitate vor prezenta tehnica de specialitate precum şi mijloacele auto din dotarea Poliţiei de Frontieră. Se vor vizita sălile de specialitate (laborator criminalistică, laborator limbi străine, săli tactice specifice pregătirii polițiștilor de frontieră), sălile de curs unde se pregătesc viitorii poliţişti de frontieră precum şi standul cu diplomele, medaliile şi trofeele obţinute pe parcursul timpului de elevii şi cadrele Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră la diferite competiţii.

Activitatile taberei vor mai cuprinde: prezentarea mijloacelor de intervenţie, a armamentului folosit de poliţiştii de frontieră pe parcursul desfăşurării misiunilor de serviciu, a câtorva elemente de securitate existente pe filele paşaportului biometric românesc, a endoscopului mobil şi precum si elemente de siguranţă care se văd în lumină UV la bancnotele româneşti.

tabaraorientare2Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 09-15 Iulie 2018 ”Tabara Națională de orientare turistica –editia a-V-a, gazduita in incinta Centrului de Agrement Drobeta.

Prin prezenta tabara se doreste apropierea tinerilor de natura concomitent cu stimularea interesului fata de activitatile sportive si miscarea in aer liber. O alta tinta a acestei excursii este castigarea increderii in capacitatile proprii, dobandirea de noi cunostinte si constientizarea necesitatii protejarii naturii.

Activitățile taberei cuprind:

curs de frânghii;

• escaladă pe panou;

• drumeții;

• orientare cu busola;

ecologie;

activități artistice și foc de tabară;

jocuri si activitati de teambuilding.

Tabara se va desfasura pe durata a 6 zile. Participantii vor fi initiati in tehnici de supravietuire, turism, educatie ecologica si orientare pe munte cu si fara busola, tehnici de acordare a primului ajutor, etc. Numarul de locuri disponibile: 80.

In data de 21.05.2018 au fost publicate rezultatele finale și lista de - TABERE NAŢIONALE ŞI TEMATICE ce vor primi finanțare din partea Ministerului și Tineretului și Sportului în anul 2018.

Descarca de aici:

In data de 18.04.2018 a fost publicat OMTS nr. 278 din 04.04.2018 Pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea taberelor naţionale şi tematice pentru copii şi tineri, în centrele de agrement ale Ministerului Tineretului şi Sportului, în anul 2018

Descarca de aici:

In anul 2017, in centrul de Agrement Drobeta au fost desfășurate un număr de 4 tabere naționale, trecute in calendarul de activități finanțate de MTS cumuland un număr de 260 participați direcți și 26 profesori însoțitori, precum și 6 serii tabere agrement însumând un număr de 226 participanți direcți și profesori însoțitori.

  1. Tabăra natională de istorie ”Viața in castrul roman Drobeta” ce s-a derulat in perioada 16.07-22.07.2017 în parteneriat cu: Muzeul Regiuni Porţilor de Fier, Colegiul Tehnic Decebal și Asociaţia Mod of Life. La activități au participat un număr de 50 tineri și 5 însoțitori de grup. Bugetul alocat de MTS a fost în cuantum de 27.000 lei.

Tabăra națională de istorie si-a propus să dinamizeze turismul şcolar mehedinţean prin lansarea unei oferte deosebite, aceea a taberei de istorie. Această tabără a avut ca scop popularizarea în rândul tinerilor obiectivele turistice cu valoare istorică din judeţul Mehedinţi precum şi dezvoltarea în rândul tinerilor interesul pentru studiul istoriei.

Prin această tabără naţională tinerii au avut posibilitateta să cunoască principalele monumente istorice şi naturale din zonă, precum şi potenţialul turistic al judeţului Mehedinţi.