Short film makingDirectia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 16 noiembrie -11 decembrie 2017 concursul de filme de scurt metraj pentru liceeni: VOLUNTARUL poate schimba oameni. VOLUNTARIATUL poate schimba lumea ! “

Acest proiect are în vedere:

  • dezvoltarea abilităţilor elevilor de a aborda în mod creativ şi interactiv  o temă data;
  • depistarea elevilor cu aptitudini deosebite;
  • înţelegerea necesităţii formării la elevi a unei atitudini individuale corecte, complete pentru rezolvarea problemelor;
  • dezvoltarea aptitudinilor de voluntariat si activism civic la tinerii cu varste cuprinse intre 15-19 ani din Judetul Mehedinti;
  • introducerea tinerilor in activitatile in domeniul tineretului si sportului pe care Directia Judeteana de Sport si Tineret Mehedinti le organizeaza in mod frecvent;
  • stabilirea de noi oportunitati de colaborare si largirea echipei de voluntari prin atragerea de noi tineri interesati sa colaboreze cu DJST Mehedinti.

Pentru evenimentul ”Gala Tineretului din România”, perioada de inscriere a aplicatiilor in concurs s-a prelungit pana la data de 23 octombrie 2017, ora 23.59. Detalii legate de eveniment, calendar si regulament se regasesc mai jos sau in atasamente.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ministerul Tineretului și Sportului anunță organizarea Galei Tineretului din România care se va desfășura în data de 11 noiembrie 2017, la Bacău.
Gala Tineretului din România, ajunsă la a patra ediție, este un eveniment inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului, singurul de acest gen din România susținut de o instituție publică și care recunoaște contribuția tinerilor la dezvoltarea comunităților din care fac parte.
Gala din acest an își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tinerii din România, în perioada 2016-2017.
Gala din acest an are în centru conceptul: Mai aproape de TINERI!

Direcția Judeteana pentru Sport și Tineret Mehedinti, organizează, în cadrul proiectului “Program național de formare“ în luna septembrie , activitatea de selecție a 25 de tineri, pentru a participa, în luna octombrie/noiembrie la cursul acreditat de educație complementară în domeniul competențelor antreprenoriale.

        Calendarul de selecție este

           2- LA NIVEL NAȚIONAL, EXCEPȚIE MUNICIPIUL BUCUREȘTI ȘI JUDEȚUL ILFOV (25 de locuri disponibile pentru fiecare județ)

-4 septembrie- apariția anunțului de participare pe site-ul DJST, MTS și pe rețelele de socializare;

-11-18 septembrie 2017- depunerea aplicațiilor;

           -19- 20 septembrie 2017- analiza aplicațiilor;

A fost publicat Raportul final in urma contestatiilor la Concursul local de proiecte de tineret 2017.

Documentul poate fi descarcat de aici.

A fost publicat Raportul final la concursul local de proiecte de tineret 2017.

Documentul poate fi descarcat de aici.

A fost publicat Raportul final al etapei I de verificare administrativa si al eligibilitatii in cadrul Concursului local de proiecte de tineret Mehedinti.

Documentul poate fi descarcat de aici.

A fost publicat Raportul preliminar al etapei de verificare administrativa si al eligibilitatii in cadrul Concursului local de proiecte de tineret Mehedinti.

Documentul poate fi descarcat de aici.

CAPITOLUL I -Tema si bugetul concursului
Art.1. Tema
  1. Prezenta metodologie se aplică tuturor concursurilor de proiecte de tineret și studențești organizate la nivel național de Ministerul Tineretului și Sportului, denumit în continuare MTS și la nivel local de Direcții Județene pentru Sport și Tineret, respectiv Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, denumite în continuare DJST, respectiv DSTMB, pentru implementarea Strategiei naționale în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015 – 2020.
  2. Tema pentru Concursul național/local de proiecte de tineret/studențești vizează obiective specifice și direcțiile de acțiune prevăzute în Strategia națională în domeniul politicii de tineret pentru perioada 2015 – 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 24/2015, și se încadrează în Programul de susținere a acțiunilor de tineret - P2, respectiv în Programul pentru dezvoltarea și diversificarea ofertei de servicii și programe pentru tineri, în special studenți - P4, în cazul Concursului național de proiecte studențești.